fredag 21 maj 2010

21 maj - Graduation Day!


Imorse åkte Leigh så dag var sista gången jag såg henne nu. Det kände lite kontigt att jag inte kommer se henne mera. Men det var inte alls så jobbigt att säga hejdå ändå för ärligt talat har vi aldrig varit så där jätte nära. Vi har alltid fungerat att bo tillsammans men aldrig varit särskilt jätte nära kompisar. Nu har jag mitt egna rum och dessutom är det väldigt lite saker kvar i lägenheten nu när Leigh har flyttat sina och jag har sålt en del av mina och Emily också. Det hela börjar gå mot sitt slut.

Idag var alltså den stora dagen, Graduation! En riktigt amerikansk skolavslutning. På morgonen så hade vi övning inför eftermiddagen. Jag kände typ ingen som faktiskt skulle gå ut nu och som skulle vara där vilket var ganska tråkigt men när jag kom dit mötte jag Chris vilket var kul att se ett familjärt ansikte. Sedan träffa jag en del jag känner så där halvt och har haft lektioner med. Först var det frukost i kafeterian och sedan så gick vi upp för att gå igenom hur det hela skulle gå till, hur vi skulle gå och liknande. Det hela tog så där två timmar ingefär. Sedan hade jag lite tid där elammen tills vi skulle vara tillbaka.

Det var Emelies födelsedag idag också så jag gick dit upp med min present till henne och dessutom min kamera för hon skulle få äran att ta kort under avslutningen. Hon och alla tjejerna i laget skulle komma vilket var kul, även Emily. Jag tog sedan en nap och åt och gjorde mig i ordning för att gå iväg.

Vi träffades alla och gjorde oss klara och sedan ställde vi upp för att tåga in. Det var fint väder men väldigt blåsigt, om det inte hade blåst så mycket så hade det var helt perfekt. Istället fick alla i stort sätt hålla i sina fyrkantiga svarta studentmössor i amerikansk anda. Det var mycket folk där och jag önskade faktiskt att mina föräldrar hade varit där när jag såg alla andras där.




Deta hela började och bland det första som hände var att Presidenten höll sitt tal. Jag var ganska nervös inför det för jag visste att jag skulle bli nämnd men inte i vilket utsträcking eller vad hon skulle säga om mig. Först pratade hon länge och två studenter på skolan och sedan nämnde hon mitt namn och jag fick ställa mig upp där mitt ibland folkmassan och hon berättade hela min story i stort sätt, om hur jag kom hit att jag hade sprungit för skolan och att jag nu går ut med 4.0 i betyg och ska försätta plugga i NY till hösten. Hon pratade i stort sätt i fem minuter om mig och jag har en av de fyra totalt hon pratade om. De andra var personer som hade blivit accepterade till IVY Leages skolor som NYU och Colombia University och även de någon som skulle börja på UCLA och Berkeley. Jag har nog inte insett vilken prestation jag faktiskt gjort under mina två år på SBCC. Jag var väldigt hedrad av att bli omnämnd på det sättet. Tanken slog mig också att undra vilka skolor jag faktiskt hade kunnat komma in på om jag hade sökt. Vi gick sedan upp och fick våra namn upplästa och våra diplom. Det hela var en enorm upplevelse och jag är väldigt glad att jag gick, Det enda hade varit om mina familj faktiskt hade kunnat vara där speciellt eftersom jag var speciellt omnämnd inför alla där vilket var väldigt mycket folk.

Efteråt gick jag snabbt hem för att förbereda mig inför kvällen. Jag och tjejerna i laget skulle ner på en fest en bit nedför gatan, som en kille i laget kulle ha. Det var kul att se så många där och många från laget. Däremot är vi i USA, så vad hände inte? Jo polisen kom vid elva. Det var väldigt segt och vi bestämde oss för att åka ut till IV. Vi hittade en bra fest men sedan också en bra skjuts hem så vi var inte allt för länge där ute. Jag hade stannat längre men de andra ville tillbaka så vi åkte hem igen. Det var en halvbra kväll men en väldigt lyckad dag annars.

Det var däremot slutet på en två årig period i mitt liv. Nu har jag lite mer än en vecka kvar att njuta av min sista tid i SB innan nya äventyr väntar.

Inga kommentarer: