fredag 20 mars 2009

20 mars - I love Track and my team

Jag var riktigt nervös inför idag. Jag visste inte vad jag skulle förvänta mig men jag hoppades på en bra tid. Att coach hade gett mig och Amber måltiden 20:15 gjorde mig nästan bara mer nervös eftersom det är en riktigt bra tid. Jag trodde inte jag skulle kunna klara den tiden och en tid på 21 minuter någonting skulle jag vara nöjd med eftersom min bästa Cross Country tid är på 22:06 på fem kilometer. Dom hade sagt att det skulle vara 22 grader varmt och sol men någon sol fanns inte på hela dagen så långt ögat kunde nå. Däremot var det ganska perfekta löparförhållande, mulet, 16 grader, så gott som ingen vind och inget regn. Jag hade verkligen förberett mig inför den här tävlingen hela veckan. Mentalt men också tänkt mycket på sova, äta, dricka vatten, stretch, träna m.m. Så jag kände att när jag kom dit på morgonen kunde jag ändå inte varit mer föreberedd än jag faktiskt var. Vi tävlade redan halv ett vilket jag var väldigt glad över för jag gillar inte att sitta där hela dagen innan man själv får tävla. Det gör mig bara ofokuserad och omotiverad. Uppvärmningen kändes bra även om jag egentligen var så nervös så jag bara ville spinga hem istället. Jag tror jag var så nervös för jag ville verkligen få en bra tid vilket jag vet att jag kan och att många skulle vara där och titta och jag ville visa att jag faktiskt är ganska bra ändå. Det ligger så mycket hårt arbete bakom allt och där jag är idag och då vill man också visa reslutat av det. Jag är alltid rädd och nervös för att misslyckas.


Det skulle vara 25 personer som skulle springa 5K vilket är jätte många. När vi väl dök upp på startlinjen var minst hälften strukna så det blev inte så många ändå. Jag måste säga de första tre kilometerna var inte särskilt spännande. Däremot höll jag och Amber och två andra tjejer samma tempo och bene mest bara gick. Vi klocka 96 varv nästan varje gång vilket var målet. Det hjälpt så mycket att ha coach sittande och säga varje varvstid för då kunde man fokusera på loppet i 12 delar, vilket blev lättare mentalt att hålla fokus uppe. Sedan de sista två kilometerna det är då det börjar bli jobbigt och man måste börja öka om man ska det. Vi tappad däremot tempo lite och det blev lite ryckig löpning vilket var jobbigare. Jag och Amber sprang hela loppet tillsammans och vi hjälpte verkligen varandra. Sista varvet försökte jag hänga på de två andra tjejerna men räckte inte riktigt ända fram och Amber hängde inte riktigt med mig det sista varvet. Vad blev det för tid då? Jo 20:13 !!! Jag är så stolt och glad över tiden. Jag trodde aldrig att det faktiskt skulle gå. Jag hade en bra dag och bra förhållanden men ändå. Det är 4 minuter per kilometer och 2 minuter snabbare än mitt Cross Country PR. Sedan var benen riktigt sega men det var det värt. Coach var riktigt nöjd med oss. Paige vann loppet på 19:19 vilket är sjukt bra men jag och Amber gjorde också riktigt bra ifrån oss. Amber kom in fem sekunder efter mig på 20:17. Jag och Amber har bestämt att vi ska under 20 minuter den här säsongen. Och vi ska klara det. Det är nästan bara en sekund snabbare per varv vilket inte är mycket.
5K - 20:13
Sedan att vi mest där hela dagen och titta på alla andra men hellre det än att vänta på att man själv ska springa hela dagen. Många bra prestationer. Jag var däremot borta en halvtimma och fyllde i ett tax form, fråga mig inte varför vi måste göra det när v inte ens jobbar men jag fick det gjort i alla fall. Sedan kom Emily en stund också och tittade med mig efter hon jobbat. Tyvärr kunde hon inte komma när jag sprang. Det blev en riktigt lång dag där ute och vid sex var vi äntligen klara och fick gå hem.


Kvällens plan var IV. Emily skulle först med ut med mig men hon orkade sedan inte. Det var däremot Track Party med laget hos Jesse så jag åkte med Paige ut dit. Först var vi hos Amber en stund innan vi gick bort. Det var riktigt kul för alla var nästan där plus några till.


Jag har så sjukt kul med laget och jag är så glad att jag faktiskt gör friidrotten också för det är roligare än Cross Country. Jag gillar friidrotten och laget bättre. Det var däremot en helt crazy kväll men på ett bra sätt. Jag tror verkligen alla hade riktigt kul. Jag sov sedan i IV och fick skjuts av Paige hem på morgonen. Det är så skönt att ha kompisar som har bil och kör även om jag ibland känner mig inte skyldigt eftersom jag aldrig kan köra dem. Nästa termin ska jag däremot ha bil om jag är kvar!




Inga kommentarer: