lördag 11 april 2009

10 april - Orange Coast Classic Track and Field Inventational


Idag skulle vi alltså ner till OC för att tävla och den resan är ganska låg så vi åkte ifrån skolan redan halv nio. Så det var tidig uppgång. Själva bussresan tog nästan tre timmar. För även om det ligger i LA ligger det på andra sidan LA, och LA är ganska stort. Jag skulle springa 1500m själv. Första gången för säsongen som jag skulle springa själv och värm upp själv. Dessutom var tävlingen stor och mycket folk och jag måste säga jag var lite nervös över att hålla koll på allt själv. När man är två eller fler behöver man inte riktigt känna samma press på sig själv bara. De försökte i början av tävlingen skynda på programmet också vilket gjorde att man var tvungen att hålla koll på vad som hände på planen samtidigt som man inte fick värma upp där som man annars gör. Jag fick i alla fall värmt upp och träffade några andra som också var ganska lost innan loppet. Det var tre heat och jag var i det andra så det var ganska lugnt. Benen kändes ganska pigga för en gång skull vilket var skönt. Jag måste säga jag sprang loppet väldigt bra och kom in på ett nytt PR 5:20 (resultaten säger 5:22 men jag tror de har bytt min och en annans tjejs tid). Jag har nu insett att jag verkligen gillar springa 1500m, det ä min favorit distans. Bara synd att jag kommer på det nu när jag tränat hela säsongen för 3K och 5K i stort sätt. Sedan var det nedjoggning, stretching och få i sig något att äta inför nästa lopp. Jag har alltid svårt att äta och veta vad jag ska äta mellan två lopp men jag klarade den biten ganska bra idag faktiskt.


Till slut var det dags för mig och Amber att värma upp inför 3K i alla fall. Mina ben kändes nu ganska sega och speciellt mina vader. Jag har haft sådant problem med dom där vaderna på sistone. De är så tighta och krampaktiga. Vi värmde upp och hade bara de sista kvar när vi gick tillbaka till banan igen för att hämta våra skor. Då inser vi att allt är försent minst tjugo minuter och vi är uppvärmda och klara. Mina vader ville då inte springa mera men vi var ju tvungna att hålla värmen. Vi gjorde delar av uppvärmningen igen. Men eftersom 200m hade 7 heat för tjejerna och 10 för killarna tog det tid. Till slut visst vi inte vad vi skulle göra längre och det blev bara kallare och kallare ute och blåsa mer. För övrigt var vädret inte alls dåligt idag som dom hade sagt. Det blev bara mulet, 15 grader och lite vind men senare blev det kallare. Vi skulle startat vårt 3K 4:45 men det hela sluta med att vi inte starta förens 5:35. Då måste jag erkänna hade jag noll lust att springa. Benen kändes inte alls bra och jag vill bara försvinna därifrån. Vi startade i alla fall och jag kände redan efter första varvet att det inte var kul och bara en pina. Det kändes som jag redan hade sprungit ett 3K lopp redan eftersom vi värmde upp i nästan två timmar istället för en som vanligt. Amber gick om mig efter två varv och höll ett riktigt bra tempo jag inte klarade av alls. Hon fick en riktigt bra tid 5:28 under 5:30 vilket jag hade velat vara men istället fick jag en riktigt dålig tid skulle jag vilja säga 11:54. Mitt PR är 11:46. Efteråt var jag sjukt trött, det värkte i hela kroppen och jag ville bara hem. Jag tror att den långa uppvärmningen och förseningen påverkade mig ganska mycket, till det negativa. Sedan var det 5K kvar och 4*400 så det hela tog sjukt lång tid men till slut kom vi iväg. Vi fick ätit och var ute på motorvägen mot SB vid åtta. På något sätt gillar jag bussresorna för man kan lära känna en person väldigt bra på två och en halv timmas bussresa. Jag och Nick prata hela vägen och det är så kul att se en amerikan försöka prata om världen som knappt har varit utanför Kaliforniens gränser. Elva var vi tillbaka i SB igen, mycket senare än beräknat.

Jag tävlar inte för Prelim nästa vecka men jag hade verkligen velat springa 1500m då. Istället är jag direktkvalificerad till finalen näst, nästa helg för 5K eftersom de inte är någon Prelims för den sträckan. Men om jag springer 1500m och går vidare måste jag springa 1500m på finalerna för annars får jag inte springa 5K om jag scratchar mig från 1500m. På något sätt så hade jag velat prata med coach om att jag vill springa 1500m hellre men jag vet inte känns som det är väldigt sent på kommet. Om jag är med nästa år ska jag nog försöka springa 800m och 1500m istället och specialisera mig på det. Tror det egentligen är mer min grej. Däremot vill jag ju klara mitt säsongsmål att springa 5K under 20 min men jag hade velat springa 1500m också. Det hela blir bara så komplicerat för träningsupplägget är väldigt olika beroende på vilken sträcka man springer. Att jag inte tänkt på det tidigare. Även om man kan anmälla folk till tävlingen ända fram tills måndag så är det sent att ändra hela slutdelen av säsongen tror jag. Synd nog.

Inga kommentarer: