onsdag 31 december 2008

1 januari - Första dagen på det nya året!

Så vaknade man alltså första dagen på det nya året. Jag och mamma gick upp hyfsat tidigt (väldigt tidigt för att vara nyårsdagen) och gick ner till gymmet och fick oss ett träningspass. Redan klockan tolv satt vi i bilen. Då hade jag tränat, gjort mig i ordning, ätit frukost/lunch, packat och checkat ut från hotellet. Det kommer då inte hända många gånger att man gjort så mycket redan klockan tolv på nyårsdagen åren framöver.

Idag har vi i stort sätt suttit i bil mellan Las Vegas och Los Angeles (sitter fortfarande i bilen nu men snart framme). Var i LA vi ska var först är inte klart och något hotell hade vi inte kollat på men vi bar oss iväg i alla fall. Nu har vi däremot bestämt för att övernatta i Hollywood i natt och sedan se Hollywood och Beverly Hills och Rodeo Drive imorgon.

Det är hemskt så man anpassar sig till omgivningen ibland. När man sitter i Sverige klagar man på alla feta amerikaner som kör drive-in överallt men när man själv är här och man sitter på en parkering 50 meter ifrån en Starbucks med Drive Thru går man inte ur bilen för att köpa sitt kaffe utan tar en Drive Thru. Taxi chauffören som körde in oss till stan igår sa just det. ”Vissa påstår att USA inte har någon egen kultur men det har dom visst. Bilkulturen!Allt görs i bilen och du kan ta ut pengar, köpa mat, kaffe, gå på apoteket m.m. genom en drive Thru. Det är sjukt men allt är verkligen uppbyggt på bil här. När allt är gjort så blir det nästan bland krångligare och ogenomförbart att inte ta bilen till allt. Det går helt enkelt inte och då kan man förstå att amerikanerna i stort sätt lever i sina bilar och faktiskt lägger mer pengar på dom och är så lata. För hela samhäller är uppbyggt på det sättet.

Snart är vi framme i Hollywood så nu måste jag vara med och bestämma vart vi ska spendera natten. Mer från LA imorgon!

Inga kommentarer: