fredag 12 december 2008

13 december (Lucia) - Los Angeles - part one

Dagen började sjukt tidigt med en klocka som ringde redan kvart över fem. En timma senare blev jag upplockad av Sofia och pappa i familjen som hon bor hos. Det var fortfarande mörkt och inte många ute. Väl framme vid Greyhound busstoppet var det nästan ingen där. Var, var den långa kön dom hade varnat om? Vi gick då till Starbucks’ och köpte en kaffe. Det är på något sätt ändå mysigt att vara uppe så tidigt när ingen annan är det. Så tyst och en speciell känsla ändå. Två timmar senare kom vi fram till LA och Hollywood. Vi tog vår packning och gick längs Hollywood Blvd och efter sju blocks var vi framme vid gatan vi skulle svänga upp på. Hostellet låg riktigt bra, precis mitt på Hollywood Blvd och det tog bara två minuter ner till där allt hände. Hur bra som helst. Dessutom var det helt okej, inte alls så skabbigt som hostel faktiskt kan vara. Vi lämna våra grejer där och gick sedan ner igen. Det blev både H&M och Forever 21 som inte alls finns i Santa Barbara (bara en liten, liten F 21). När det var dags för mat tog vi bussen ner till Venice Beach för att äta. Bussturen gick inte riktigt så snabbt för vi åkt för långt med första bussen och fick åkta tillbaka en bit och sedan byta. Dessutom är det sådana vansinnigt stora avstånd i LA så det tog mer än en timma innan vi väl var framme. Väl där nere höll vi på att blåsa bort. Det blåste stormbyar och det varnades för det till och med. Till slut hitta vi en restaurang där man kunde sitta inne och där det fanns toalett vilket var våra krav. Maten var riktigt god och det var skönt att få komma in.



Venice Beach

Solen sken och från insidan såg det så mysigt ut där ute men väl ute igen var det inte riktigt lika mysigt. Det var däremot kul att gå där nere. En kul blandning av massa olika folk och saker på en riktigt fin strand. Vi kunde tyvärr inte gå där allt för länge för vinden var ganska jobbig. Sedan skulle vi tas oss tillbaka igen med bussen. Det hade redan börjat bli mörkt och första bussen gick helt okej när vi väl hitta busshållplatsen. Sedan skulle vi byta buss. Vi kom av på rätt ställe, satte oss på en buss med rätt nummer Men som gick åt fel håll. Som tur var kom jag på det efter bara några hållplatser så då fick vi gå av igen och gå över på andra sidan och åka tillbaka och åt rätt håll. Väl framme i Hollywood igen gick vi upp till hostellet.
Nere på stan i Hollywood senare på kvällen
Sedan gick vi ner på stan igen och ät mat på ett typsikt amerikanskt hamburgeställe och sedan gick vi på bio. Vi ville se Australia men den gick inte där, så det fick bli The Boy in the Striped Pajamas istället. Det var en bra film och väldigt berörande men sjukt hemsk. Handlade om en liten pojke som är son till en nazist officer och allt om hur nazist Tyskland. Värd att se men inte riktigt en komedi. Lite skillnad om man jämför med Role Model som vi också funderare på att se. Sedan var vi väldigt trötta och somnade på en gång väl tillbaka på hostellet.

Inga kommentarer: