lördag 13 december 2008

14 december - Los Angeles part two



Vi var tvungna att gå upp ganska tidigt för att vi var tvungna att lämna rummet vid tio. Sedan gick vi ner och tog en lång frukost på Starbucks och titta karta och planerade dagen. Kändes inte helt fel att sitta där på Starbucks mitt på Hollywood Blvd med stjärnorna utefter gatan precis utanför. Efter någon timme tog vi oss ner mot tunnelbana och åkte iväg mot Beverly Hills. När vi kom upp från en väldigt kort tunnelbaneresa insåg vi att vi inte alls var på rätt del av Beverly Blvd. Vi skulle ju till Beverly Center som låg på andra delen av gatan. Så det blev en buss men det var inte särskilt krångligt. Bussarna var faktiskt bättre än vad vi trodde vilket var skönt. Det enda var väl att det var en speciell typ av människor som åkte och inte var det någon mer än jag som var blond om man säger så. Jag tror inte vi såg en enda blond person på en enda buss av alla vi åkte. Så vi stack ut en del. Dessutom var det nog inte hur många som helst som gissa att vi var svenskar utan att vi ens hade sagt något, men jag tror jag får ta på mig det en del. Fast jag kan tycka det är ganska tråkigt. Väl framme i Beverly Center insåg vi att det var ett sjukt stort köpcenter och dom hade en jätte stor H & M. Lycka! Där försvann alla pengarna och med en stor påse med en klänning, glansig jacka och en del underkläder gick vi vidare genom köpcentret. Ett stop på Pink Berry var ju bara ett måste efter allt som man har hört om stället som snart öppnar i Santa Barbara. Det var riktigt gott faktiskt men man hade så stora förväntningar på att det skulle vara såå gott även om det var riktigt gott. Pink Berry är det stående samtalsämnet bland tjejerna i mitt lag. Det är froozen yoghurt och sedan väljer man topping själv med massa olika frukter och lite chokladflingor och liknande.

Pink Berry

Sedan tog vi en promenad upp mot Melrose Ave för ännu mera shopping. Det blev ett stop på Paul Frank affären där vi tog julkort med själva Paul Frank och fixa med kakor. Vi var bara tvungna att köpa var sin T-shirt eftersom det var 40 % rabatt också. Jag köpte en söt rosa T-shirt.
Korttagning i Paul Frank affären
Jag har blivit så tjejig här bort. Jag har aldrig gillat så mycket rosa och söta klänningar och liknande som jag har börjat göra här. Sedan blev det lite mellanstopp på 99 cent affären, Target, några klädaffärer m.m. Vi insåg däremot när vi satte oss på bussen att vi hade missat den största shopping delen av Melrose men det får vi ta en annan gång, för tillbaka ska vi allt. Sedan skulle vi ta en buss tillbaka till Hollywood.

Vi såg faktiskt Hollywood skylten

Vi ställde oss vid busshållplatsen och bussarna burkar alltid komma och man börjar max få vänta en kvart men vi stod nog där i 45 minuter och höll på att frysa ihjäl. Sedan kom till slut bussen, fullpackad med massa konstigt folk på. När vi gick och hämta våra grejer på hostellet fick vi reda på att det skulle blåsa upp storm igen och att dom kanske skulle stänga av vägen upp mot Santa Barbara så dom tyckte vi skulle gå och kolla så att dom inte skulle ställa in bussen. Vi var jätte hungriga så vi gick ändå först och åt. Sedan gick vi upp och var där en och en halv timma innan. Väl där skulle vi fråga så att bussen verkligen skulle gå och fick istället veta att bussen inte alls gick ifrån Hollywood. Sista bussen gick bara från Los Angeles Downtown. Vi fick redan på vilka bussar och tunnelbanor vi skulle ta och att det skulle ta ungefär 45 minuter att ta sig dit. Panik! Vi ville ju faktiskt hem. Så vi tog en powerwalk till tunnelbanan och fick vänta där lite och sedan kom den till slut. Väl framme skyndade vi oss upp och där stod bussen. För en gång skull var det inga bilar som körde på den vägen konstigt nog så vi sprang över den tre filiga vägen åt varje håll och slängde oss framför bussen och som tur var stannade hon och släppte på oss. Vi var på rätt buss och faktiskt åt rätt håll också. Vi kom till slut på Greyhound bussen på väg mot Santa Barbara. Vi somna gott på vägen hem och det började regna utanför. Som tur var fick vi inget regn på hela helgen vilket dom hade sagt innan. Sedan blev det en taxi hem och väl hemma trött somna jag gott. Helgen gjorde oss mycket fattigare men det var värt det och mycket bra shopping fick vi gjort också. Tack för en riktigt bra helg Sofia!

Inga kommentarer: