lördag 23 januari 2010

22 januari - I am on my way back again for my LAST semester in Cali and SB - enjoy the last chapter of my time in Santa Barbara as a college student


Så var man alltså på väg igen. Just i skrivandets stund sitter jag någonstans över det stora land som jag nu spenderat ett och ett halvt år i, USA. Första flygningen från Göteborg till Paris gick bra men Paris är väl ingen flygplats att rekommendera, inte min favorit men det gick jag är ju snart i Los Angeles.
Jag lämnade mig ett snöigt och kallt Göteborg bakom mig på tog för tidigt för att ens tycka att det var jobbigt att säga hejdå till mina föräldrar som vinka av mig på flygplatsen. Jag tror faktiskt inte det har att göra med att jag har vant mig vid att säga hejdå och flygs utan mer om att jag var uppe halv fyra och flög från Landvetter klockan sju på morgonen. Det kan ta död på vem som helst. Jag hade ett helt underbart lov hemma och fick som sagt stanna hemma längre än planerat på grund av läkarbesök och behandlingar. Förutom det var det ett riktigt bra lov och jag måste erkänna den här gången var det svårt att packa väskan och lämna det bakom mig. Jag har insett att jag lever i en resväska, och jag som inte ens gillar att packa eller flyga. Då fick jag känslan av att det hade varit skönt att någon gång kunna säga att man har ett hem, inte två. Däremot har ju det sina fördelar också, med två vill säga men det är svårt att veta vart man tillhör ibland även om det är ett äventyr där man slipper blir uttråkad på. Däremot slog det mig nu att jag kanske borde skriva en bok med tips för när man flyger, för jag har börjat få vana och har en del tips egentligen. Det kanske är det jag en dag ska bli rik på, vem vet?

Nu är det alltså fredag och på måndag börjar skolan så det är inte mycket tid innan men förhoppningsvis ska det inte bli några problem mer än att jag kanske är lite jetlagd. Den här terminen kommer jag läsa färre kurser, och in i det sista håller jag på att bestämma vilka det blir även om det i stort sätt är klart. Det ser ut som det blir Interkulturell Kommunikation, Statistik, Engelska och friidrott. Det blir med andra ord färre kurser och färre units i år, vilket kan vara en bra idé även om jag fick A i alla mina kurser förra året men 20 units är inte att rekommendera.

Den stora frågan är ju sedan vad jag ska göra nästa termin, dvs. till hösten. En fråga som du och jag nog är lika förväntansfulla och frågande kring. Det jag kan säga är nog med stor sannolikhet att jag kommer fortsätta plugga ekonomi men vart är inte klart. Det lutar däremot åt: Chicago, New York, Hawaii eller Göteborg. Det är fyra vilt skilda städer och livet hade blivit väldigt annorlunda beroende på vad mitt val blir. Vi får se, men våren kommer att bjuda en del på ansökningar och funderingar just kring detta. Däremot är detta min sista termin i Kalifornien och på Santa Barbara City College. Däremot blir det nog ett tag tills jag kommer tillbaka just till Kalifornien så därför ska jag försöka njuta så mycket som möjligt nu av mina sista månader här.

Nu kommer snart min mat här eftersom det börjar närma sig landning om några timmar. Vi kom nog iväg en timma senare däremot så jag kommer säkerligen att missa min buss till Santa Barbara så det blir nog Starbucks i så där en massa timmar men det får väl gå. Starbucks har jag däremot inte varit på länge nu så det ska väl gå det också bara jag kommer hem till slut men det gör jag ju.

Ja nu börjar sista kapitlet om historien om min tid i Santa Barbara som college student.

Enjoy the reading!

1 kommentar:

Jocke sa...

Njut och må bra :P gillar din blogg :P