torsdag 28 januari 2010

28 januari - A good workout but it drained my energy level completely

Imorse hade jag Statistik och inte för att vara så men jag hoppas att det blir svårare än så här för annars känns kursen ganska meningslös. Idag gick vi igenom medelvärden och liknande vilket känns som högstadiet om ens det. Det blir nog svårare sen, men just nu känns det lite för lätt så att det i stort sätt blir tråkigt. Lektionen var ändå helt okej men som sagt ingen större utmaning.

Jag hade fortfarande träningsvärk idag och jag var väldigt oroad för hur det här speed passat skulle gå. Dessutom hade vi en ny tjej som kom idag, som tydligen ska vara väldigt duktig och snabb men hon har aldrig tävlat. Jag skulle ha med mig henne och Samantha som jag gjorde måndags passet med. De andra tjejerna var lite lagom sura för att de inte fick göra mer än en vanlig löprunda men i stort sätt får de ju skylla sig själva för det gjorde faktiskt inte vad de skulle i vintras förutom Erika som var sjuk då. Den här nya tjejen som kom idag, hjälpt tänkte jag först för hon kändes som hon skulle vara riktigt bra. Vi värmde upp och jag får hjälpa dom nya en hel del nu i början och speicellt eftersom coach måste hålla koll så många andra nu så han inte hinner med oss på samma sätt. Uppvärmningen kändes okej men jag kände verkligen av träningsvärken men jag kände det är bara köra och se hur det går. Vi skulle göra flying 100s, dvs 300 meter i ganska hyfsat tempo och sedan hundra snabbt och sedan utan att stanna försätta vidare på ett nytt varv med 300 och sen hundra och så vidare. Vi skulle göra åtta och jag skulle hålla tempot åt oss och dom andra skulle hänga på var tanken. Jag hade däremot enormt svårt att hitta tempot rätt på 300ingarna och det blev ganska ryckigt men 100ingarna gick ändå helt okej. Jag var rädd att de andra skulle känna att det var väldigt lätt men de kunde faktiskt inte hålla mitt tempo alls vilket förvånade mig. Jag sprang på riktigt bra faktiskt och coach var riktigt nöjd med mig. Jag sprang nog de 3200m på ett medeltempo på 4:05 vilket inte är dåligt för ett sådant pass så tidigt på säsongen. Jag var till och med ett halvt varv före de andra två tjejerna. Det var en väldigt skön känsla att passet gick så pass bra, bättre än förväntat. Jag känner mig verkligen i rätt form just nu även om jag behöver mycket mer speed träning framöver. Så här kände jag mig inte alls i höstas första veckan utan jag känner mig mycket mer redo just nu för att tävla och köra på. Och vad jag älskar det här! Det var en solig dag också och jag börjar till och med få lite färg, vilket kändes bra.

Däremot var tanken att på tävlingen nästa lördag skulle jag springa 3 km, vilket jag var helt inställd på och det kändes väldigt bra att börja med. Däremot fick jag idag reda på att dom inte har 3 km den tävlingen utan det är bara 5 km eller 1500m. Det är en enorm skillnad på lopp och jag vet verkligen inte vilket jag vill springa. Jag har fått väldigt lite speed träning så 1500 m känns så sätt inte riktigt rätt. Däremot är 5 km på bana långt och tufft, det sliter bra och speciellt så här tidigt på säsongen. Jag måste bestämma mig senast på måndag i alla fall men jag vet verkligen inte just nu.

Jag fick lagat lite mat när jag kom hem men nu är jag helt slut! Träningen tar mer än man tror och jag ger så mycket mer när jag tränar med andra och har coach där. Det är verkligen bra och kommer ge massa men det gör att energi nivån vid den här tiden på dygnet inte är särskilt hög alls, och bara tanken på att hitta på något annat än att bara vara hemma känns väldigt avlägset. Dessutom har jag bra träningsvärk nu också. Det är helg nu däremot vilket känns enormt skönt! Imorgon har jag bara tärning och kan sova ut och sedan ska jag ut med Sofia och Hannah på kvällen men det blir först tjejförfest hos Sofia innan, ska bli kul!

Inga kommentarer: