måndag 23 augusti 2010

23 augusti - I am back in the States but not in the same state

Jag är tillbaka men ändå inte tillbaka, som jag sa till Sofia när jag satt i taxin från flygplatsen igår kväll. Det är med blandade känslor måste jag säga men jag är förväntansfull. Flygresan igår gick bra men 6 timmar i Amsterdam var inte allt för kul själv. Till slut kom jag i alla fall till staterna med all packning och allt. Eftersom vi inte fick flytta in förens på måndagen bodde jag på hotell första natten, samma hotell som förra gången jag var här. Dyrt men det låg bra och jag sov väldigt gott den natten. Helt slut och jetlagad somnade jag tidigt efter att jag fått i mig lite mat.

Imorse blev det frukost på hotellet och sedan iväg till skolan för att checka in. Jag fick mitt rum som faktiskt var bättre och större än jag förväntat mig. Visst nu är jag själv så då är det skillnad men ändå. Det är bara ett fåtal som får flytta in nu en vecka innan skolan börjar och det är de som är med i en höstsport, alla andra flyttar in till helgen. Så det är ganska lugnt på campus men de jag har träffat är väldigt hjälpsamma och trevliga. Jag fick packat upp allt även om det är lite provisoriskt när jag inte har galgar och annat. Jag har även valt det bästa skrivbordet vid fönster! Min rumskompis, som kommer på fredag/lördag, paxade nedre sängen i våningssängen så då tog jag det bästa skrivbordet. Inte mer än rätt.

Vi hade team möte och jag fick träffa alla i laget för första gången. Laget är inte så stort och en ganska intressant blandning av folk. På träningen insåg jag att jag kommer ju i alla fall inte ha svårt för att vara topp sju eller fem bland tjejerna. En annan ny tjej däremot verkade helt okej och två andra som varit med innan men tyvärr har de varit skadade i sommar och i sprungit så mycket. Vi får väl se när vi väl börjar tävla hur det går, vilket redan är nästa helg den fjärde. Killarna verkade inte överdrivet bra eftersom både jag och den andra nya tjejen höll tempo med dom men man vet ju aldrig. Däremot är jag så van vid att ha en miljon efter övningar och stretching osv. men det var inte mycket och jag tror inte vi kommer ha något sådant faktiskt. Bra för det tar kortare tid träningspassen men dåligt för jag vet hur viktigt det är för att bli bättre.

Sedan hade vi middag i kafeterian och nu sitter jag här väldigt trött och jetlagad och kommer nog somna snart vilket jag också behöver för imorgon är det träning bright and early klockan sju. Det är något jag måste börja vänja mig vid, för sju är tidigt. Men det är faktiskt bättre nu när jag är jetlagad åt det hållet för sju est coast time är ett på dagen hemma i Sverige. Men bara ordet sju (på morgonen) får en ju att rysa.

I övrigt känns det bra men annorlunda på den här kusten. Värdet är regnigt och molnigt och runt 25 till 20 grader. Det ser ut som hemma i Sverige här ute faktiskt, väldigt likt. Människorna är trevliga. Skolan verkar bra och det är ett väldigt rofyllt område. Långt ifrån Del Playa i Isla Vista, i Santa Barbara! Det här blir nog på många sätt den andra sidan av hur collegelivet i USA kan vara.

Förresten har jag fått något jag alltid velat ha: Ett fönster jag kan sitta i! Är det inte underbart! Det är något jag alltid drömt om att ha i min framtida lägenhet. Där man kan sitta och kolla ut över omgivningen, det är en sådan rogivande plats oavsett var fönster är. Nu ska jag däremot gå ner för att göra mig i ordning och gå och lägga mig så jag orkar med att stiga upp tidigt imorgon.

Inga kommentarer: